Lonneque voor particulieren

En dan emigreer je naar Frankrijk.

Naar dat prachtige land waar je zo graag wilt wonen, omdat je er gek op bent; je er al jaren heerlijk op vakantie gaat en eigenlijk niet meer terug wilt naar huis; je er een nieuw project wilt gaan ontwikkelen of… omdat je de Franse cultuur en keuken zo bijzonder vindt. Welke reden er ook is; het is het land waar het leven zo goed is.

En of je nou lang hebt nagedacht of tamelijk impulsief gaat, er komen altijd veel vragen om de hoek. Praktische vragen, vragen voor instanties, vragen m.b.t. gezondheid en zo nog velen meer.

Op diverse sites staat veel informatie en daar kom je vaak ook verder mee.

Maar er zijn momenten dat je vastloopt, het niet meer begrijpt of het teveel wordt.

En dan….. kan ik je heel goed helpen. Ik zoek namelijk naar oplossingen, leg contact met instanties en denk met u mee om de situatie weer vlot te trekken.

Want eerlijk is eerlijk; het is niet allemaal even duidelijk of makkelijk in Frankrijk. En dan heb ik het niet alleen over ondernemen. Een huis kopen kan al op veel hobbels stuiten; onbegrip tussen koper en verkoper, culturele verschillen in benadering door makelaar of notaris; of simpelweg miscommunicatie tussen partijen omdat Fransen anders communiceren dan Nederlanders.

Als intermediair, met meer dan 10 jaar ervaring in persoonlijke begeleiding bij emigratie naar Frankrijk, luister ik en leg uit, ondersteun ik en relativeer, vertaal ik en communiceer.

Mijn drijfveer is mensen te helpen en te ondersteunen in lastige situaties, wanneer ze in Frankrijk gaan wonen. Ik zet daarbij mijn persoonlijke betrokkenheid in en de kwaliteit die ik kan bieden door mijn kennis van de Franse taal en ervaring en netwerk in heel Frankrijk.