En ja…ze vertrokken!

Dromen over een leven in Frankrijk….? Dat doen veel mensen. Sommigen gaan ook handelen; gaan naar de emigratiebeurs en zoeken naar huizen op internet. En sommigen komen via-via bij mij terecht en vragen om hulp bij het vormgeven van hun plannen.
Zo ook Ray en Margriet Jansen-Cruiming, die zeker wisten dat ze in de Bourgogne wilden gaan wonen. Het duurde best even voor ze hun plek vonden, maar….ze gingen! Met hun vijf prachtige dochters. En hun verhaal is begin 2023 te zien geweest op ‘Ik vertrek’. Echte doorzetters, die hun emigratie goed hebben voorbereid. Ze doorliepen diverse stappen voor ze verhuisden en hun prachtige gastenverblijf – www.marraycourt.com – openden. Hieronder vertellen ze hoe dat ging.

‘Lonneke heeft ons eerst geholpen bij de voorbereiding op de emigratie van Nederland naar Frankrijk.

Het accent lag aan de voorkant op het leren van de Franse taal. We zijn met ons gezin een week naar Frankrijk gegaan en hebben daar bij CFIPF (met o.a. Lonneke) de grammatica en de spraak intensief geoefend. Bij de kinderen was de aanpak praktisch en hebben ze aan de hand van activiteiten kennis gemaakt met de Franse taal.
Het programma was op maat gemaakt, daardoor waren er geen obstakels en konden we op ons eigen niveau instappen. Er ging geen tijd verloren in het verkennen van ‘waar staan we’, dit was vooraf afgestemd. De lestijd was daardoor efficiënt en zeer effectief.
Na deze week hebben we een flinke stap vooruit kunnen zetten en konden we met een goede basis van start.

Naast het leren van de taal hebben we ook een ontdekkingsweekend in de regio BFC gedaan, mede georganiseerd door Lonneke. Tijdens dit weekend word je in contact gebracht met lokale partijen (denk aan overheidsinstellingen, burgemeesters, lokale producenten), waar je mee te maken kunt krijgen wanneer je naar Frankrijk (die regio) emigreert. Het is een mooi initiatief waarbij vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Het geeft je een goede indruk bij wie je eens aan tafel moet schuiven. Daarnaast geeft het je de kans om jezelf te presenteren en antwoorden te vinden op je eigen vragen. Het mooie is dat je het met een groep mensen doet die in dezelfde oriënterende fase zitten. Je deelt dezelfde wens om naar Frankrijk te gaan en kunt ervaringen en contacten uitwisselen.

Naast de voorbereidingen op weg naar Frankrijk is Lonneke er ook voor de praktische ondersteuning wanneer je eenmaal gesetteld bent in Frankrijk. Zo heeft ze ons goed geholpen bij diverse aanvragen van bijvoorbeeld een Frans kenteken en kinderbijslag, of sluit aan bij gesprekken met de regio voor vragen m.b.t. onze onderneming, vanwege haar goede contacten en kennis van de Franse taal. Zo verloopt het gesprek soepel, gaat er geen informatie verloren en begrijpen beide partijen elkaar goed.

De samenwerking met Lonneke is altijd prettig en toegankelijk, ze reageert vlot op vragen en geeft advies op maat, ze is de link geweest tussen ons en de nodige instanties, je gids in het Franse netwerk.

Lonneke weet makkelijk haar weg vinden in de soms complexe en onduidelijke systemen. De persoonlijk benadering, haar professionele aanpak en haar kennis van de Fransen, de Franse instanties en systemen maakt haar uniek en een zeer waardevolle aanvulling op je weg naar en in Frankrijk. Kortom; Lonneke is een vangnet, ze staat voor je klaar en helpt je vooruit!’

Ray en Margriet; jullie zijn een prachtig voorbeeld van hoe je plannen voor Frankrijk in een mooie en doordachte toekomst kunt omzetten. Ik wens jullie alle succes!

Vind je het een leuke post? Deel hem dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Nog meer leuke verhalen over het leven in frankrijk