Een prachtige locatie voor een truffelgaard

Het leuke van mijn werk is dat mensen bij mij komen met geheel uiteenlopende projecten en ideeën. Zoals iemand die altijd ‘een droom heeft gehad’ om een eigen geitenboerderij te runnen en kaas te gaan maken. Zo ontmoette ik enige tijd geleden Daniel en Catharine die een truffelgaard wilden starten. Toen ik ze leerde kennen hadden ze hun plannen hiervoor al ver uitgewerkt. De eerste stap die we samen hebben gezet, was de zoektocht naar een pand met geschikte grond. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we dat gevonden hadden, alles klopte en de koop doorging. We zijn inmiddels enkele maanden verder en ondanks het feit dat Daniel en Catharine aardig wat (administratieve) hobbels hebben moeten nemen, wordt hun droom steeds concreter. Door hun vastberadenheid komen ze er en worden ze de eerste truffelkwekers in hun nieuwe woonomgeving! Hieronder volgt hun verhaal.

‘Wij leerden Lonneke kennen via een webinar dat werd gegeven over de Bourgogne-Franche-Comté. Dit was in plaats van de emigratiebeurs die dat jaar uitviel door Covid. Als eerste concrete activiteit is ze diverse keren met ons mee geweest naar bezichtigingen van verschillen huizen in de Saône-et-Loire.

Ook nu we gevestigd zijn in Frankrijk blijft Lonneke actief betrokken bij moeilijke vraagstukken zoals bijvoorbeeld de aansluiting van internet en het opstarten van het eigen bedrijf. Ze doet dit op een pragmatische wijze door de hulpvraag goed in beeld te brengen en er vervolgens concreet mee aan de slag te gaan. Ze houdt ons zelfs op de hoogte tijdens de telefoongesprekken die ze voor ons voert. Ze is flexibel, heeft een groot netwerk en denkt met ons mee.

De telefoontjes die Lonneke met de makelaars had tijdens onze zoektocht naar een huis zorgden er voor dat we meer en juiste informatie ontvingen van de verkopende makelaars. En omdat Lonneke belt met een Frans telefoonnummer waren makelaars beter te bereiken en was men bereidwilliger om informatie te geven. Hierdoor vielen huizen af, maar het scheelde ons veel bezoekjes aan Frankrijk. Doordat Lonneke meeging naar de bezichtigingen kwamen we sneller meer te weten en konden daardoor adequater reageren naar de verkopende makelaar.

Sinds we in Frankrijk wonen, helpt Lonneke ons onder andere bij het krijgen van internet. In een buitengebied is het soms lastig om internet af te sluiten, maar door niet op te geven en te blijven bellen, zijn we steeds iets verder gekomen.

Lonneke heeft tijdens de opstartfase van ons bedrijf de eerste informatieronde gedaan bij het onderzoek naar de mogelijkheden van de opstart van een agro-toerisme bedrijf. Hierbij hadden we last van een kastje-muur verhaal. Ondertussen heeft Lonneke contact gelegd met verschillende Franse mensen die ons verder kunnen helpen. Door haar vasthoudendheid en de kennis van de Franse taal en jarenlange ervaring met de Franse cultuur is zij de juiste persoon als u vragen en of ondersteuning nodig heeft.’

Daniel en Catharine, ik ben heel benieuwd naar jullie truffels en ik vind jullie enorme doorzetters!

Vind je het een leuke post? Deel hem dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Nog meer leuke verhalen over het leven in frankrijk